Flämingstrasse

Comments

Transcription

Flämingstrasse
Flämingstrasse
Object:
Client:
Architecture:
Cooperation:
Planning:
Construction:
While essentially a new car park for the residential building by Assman Salomon and Scheidt
Architects, this project rejects the idea of utilitarian monoculture. The parking lot fulfils a
fundamental function as essential common space vital for any housing development. The new car park
interlaces sign and time systems constituting a
critique of the conventionally negative perception of parking lots. Enriched by the design of its
intersections and the integration of a children’s
playground, the project explores the signs, codes
Parking-lot, low energy house in
Flämingstraße, Berlin-Marzahn
Wohnungsbaugesellschaft Marzahn
Assman Salomom und Scheidt
G. Kiefer
1995
1999
and colours of the lexicon of road markings and
superimposes them on the unvarying asphalt surface. In this way, the polyvalent parking area,
traversed by routes leading to the building, creates a graphic landscape in which the lines that
delimit spaces alternate and overlap with a system of more complex signs offering opportunities
for open space. The result is an aesthetic of
conflict designed to foster, day after day, new
negotiations on the very interpretation of space.

Similar documents