16 - 30 8
15 - 29 7
17- 26 10
13 - 36 3
Sådan kunne status gøres op, da Ringsted og Roskilde KFUM spillede 1-1 i lørdagens
Danmarksseriekamp på Ringsted Stadion. Det var KFUM’s fjerde uafgjorte kamp i træk
og den syvende i alt i rækken.
”Vi leverer varen spillemæssigt i en kamp, hvor de to hold havde hver sin halvleg. Vi
kommer godt igen til sidst, og i dag var det okay med det ene point”, sagde træner Palle
Olsen efter kampen.
Den fik noget af en speciel ”optakt” for KFUM. Målmand Marc Lyster kunne ikke få fri til
arbejde, og fredag aften beskadigede hans afløser, Joaquín Vargas Martínez, ”Krudte”
kaldet, sin ene skulder i et trafikuheld. I stedet blev der comeback til den tidligere
førsteholdsmålmand Andreas Rothmar, som ellers stoppede efter sidste sæson på grund
af sit arbejde hos politiet.
Udeholdet begyndte klart bedst med bevægeligt og varieret angrebsspil, som ofte fik
modstanderne til at se tunge ud. Allerede i det 9. minut kom gevinsten af overtaget med
et mål, som Morten Jørgensen satte ind fra nært hold efter fint forarbejde i højre side af
Frederik Refsgaard og Rasmus Lundberg.
Billedet forblev uændret i fortsættelsen, men det skulle senere vise sig fatalt, at KFUM
ikke fik mere ud af sin dominans. Toke Morsing, der ellers ikke virkede helt klar efter sin
fiberskade fra weekenden før, fik en god mulighed efter en kombination i venstre side
mellem Nick Hansen og Rasmus Tangvig.
Fra nært hold måtte Morsing se keeperen klare sit forsøg. I andre situationer var
mangelen på afslutninger, når gæsterne havde kombineret sig ind i straffesparkfeltet, et
udtalt problem. Det gjaldt specielt i én situation, hvor chancen løb ud i ingenting, fordi
Nick Hansen forsøgte sig med endnu en aflevering i stedet for at sparke på mål.
I denne periode var Ringsteds forsøg kun sporadiske, det bedste stod Kasper Marland
for, da han halvflugtede et hjørnespark lige over mål, og gradvist kom hjemmeholdet ind i
kampen. En fuldtræffer efter et frispark blev annulleret for offside, og kort før pausen fik
Palle Mathias en stor chance, men sparkede i sidenettet fra nært hold.
I 2. halvleg stod der Ringsted på det meste af spillet og på chancerne, da det i stigende
grad kneb det for KFUM at stå distancen på midtbanen, hvor modstanderne hyppigt kom
i overtal, delvist på grund af stadig flere boldtab.
Efter ét af mange fremstød op ad banens midte skød en umarkeret Palle Mathias forbi
mål. Én af KFUM’s få muligheder tilfaldt 100 kamp-jubilaren Jacob Andersen, som fik en
dobbeltchance blokeret, først af målmand Rasmus Kurek, siden af en forsvarer. I det 17.
minut udlignede Martin Olsen med et flot langskud helt oppe under sammenføjningen.
Med fint målmandsspil fik Andreas Rothmar hindret Andreas Stysiek og Henrik Larsen i
at udnytte gode tilbud, og KFUM foretog tre udskiftninger inden for syv minutter, hvor
Nicklas Nielsen, Simon Larsen og Luka Dumic kom på banen i stedet for Toke Morsing,
Morten Jørgensen og Emil Ølvang.
Simon Larsen halvflugtede forbi fra 20 meter, da Luka Dumic lagde bolden tilrette for
ham, og i overtid fik begge hold en stor mulighed. Rothmar kom godt ud og sørgede for,
at Mohammed Ben Azouz ikke fik udnyttet en friløber, og tæt inde under mål sparkede
Jacob Andersen over, da han rykkede fri på en aflevering på Simon Larsen, måske stod