Frei – Eidsvåg 1-0, 1.serierunde – Omsundet Kunstgressbane
Ole Gunnar Astad - Muthana Cedra, Kenneth Henden, Lars Jørgen Melland, Marius Sandvik - Steffen
Ovesen, Preben Storbugt, Roar Henden, Ibrahim Ashour, John Karlsen - Rune Flatsetøy
På benken:
Gaute Lekve, Ahmed Koshnau, Trygve Tøllefsen, Johan Grønset, Odd-Jarle Betten, Knut-Olav Holten
og Øyvind Bjerkestrand
Frei tok i mot Eidsvåg i første seriekamp fredag 17.april på Omsundet.
På de fire siste møtene har det endt med en uavgjort og tre tap mot bruntrøyene fra Eidsvågen.
Bruntrøyene som i vinter har fått en ny trenerduo i Arnt Eirik Braktstad og Eirik Ranheim har
levert flere gode treningskamper.
Vi blir enige på forhånd om å starte kampen med å stresse Eidsvåg og låse av alt av innkast og
femmetere. Før det er spilt minuttet har allerede Rune vært nær ved å snappe opp en ball og
kunne vært på blank goal etter at det aggressive presset satt fra start av. Eidsvåg som har vært
kjent under Espen Mellemseter til å slå mye langt ville tydeligvis prøve å spille mere fotball,
men i den første halvtimen er de ikke i nærheten av å skape noe. Vi er farlig frempå ved flere
anledninger men klarer ikke helt å skape de store sjansene. Gjestene kommet litt mere inn i
kampen når det nærmer seg pause, men klarer ikke å skape noe annet enn et godt langskudd
som Ole Gunnar må slå ut til et hjørnespark. I de tidligere møtene har vi sluppet inn mange
mål i mot på dødballer, men vi er flinke i markeringen og rydder unna det som kommer.
Like før dommeren blåser av til pause kommer Preben seg fri i mellomrommet litt skrått ut til
høyre, og med en perfekt vektet pasning finner han Rune som er på løp inn i bakrommet og
alene med keeperen gjør han ingen feil. Dermed kan vi gå inn til pause med 1-0 ledelse.
Dessverre så får Preben en liten føling på baksiden av låret og må gi seg til pause.
Johan Grønset starter andreomgangen ute på venstrekanten og bruker ikke mange minuttene
på å vise seg frem med enorm hurtighet.Vi blir enige om å fortsette å stresse Eidsvåg, men de
får mere ball enn vi ønsket. De er veldig statiske og skaper ingenting før det er spilt ti
minutter. En ball blir spilt inn bak forsvaret vårt og Ole Gunnar må ut en mot en og heldigvis
klarer han å stoppe avslutningen som ville gått inn i et tomt mål.
Som følge av at Eidsvåg har mere ball åpner det opp for et meget stort bakrom for oss, og
med to raske kanter i Johan og Odd-Jarle får vi skapt noen gode muligheter. Blant annet er
Ibrahim alene med keeper, og Johan er litt uheldig etter å ha dratt seg forbi 2-3 mann nede på
dødlinjen, men vinkelen ble litt for skrå i avslutningsøyeblikket.
I førsteomgangen startet debutant John Karlsen ute til venstre, og etter å til tider vært teknisk
overlegen mot sine motstandere ble han gang på gang tatt på ulovlig vis. Spillende trener
Eirik Ranheim pådro seg et gult kort som følge av dette, og når Johan får ballen ute til venstre
midtveis i andreomgang parkerer han den tidligere Dahle-spilleren. Igjen må han ty til
ulovlige midler for å stoppe en Frei-spiller, og han pådrar seg sitt andre gule og dermed det
røde kortet.
Etter utvisningen har bruntrøyene fremdeles litt for mye ball men vi ligger veldig riktig på rett
side av ballen. Lars Jørgen og Kenneth har veldig god kontroll i midtforsvaret. Dommeren
legger til ca 5 minutter og Eidsvåg har noen dødballer som blir slått mot vårt mål, men vi får
ryddet opp, og den meget gode dommertrioen blåser av kampen og vi tar tre meget viktige og