station alphen aan den rijn

Comments

Transcription

station alphen aan den rijn
STATION ALPHEN AAN DEN RIJN
architect
client
location
completed
ARCADIS & KUIPER COMPAGNONS
MNO VERVAT BETON B.V.
NETHERLANDS, ALPHEN AAN DEN RIJN
2010
06381
For the renovation of the train station in Alphen aan den Rijn
Octatube has constructed several facilities.
The glass balustrades that are running along the platform don’t
have mullions and are fixed at their base. On the platforms of
the station three glass elevators are built within a very short
timescale because of the proximity of the train tracks. To
achieve this, the elevators are designed as prefab elements as
much as possible.
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
© all rights reserved
www.octatube.nl
Rotterdamseweg 200, 2628 AS Delft - Netherlands
The staircase that goes down is cladded with translucent
frosted glass. The roof light of this staircase is party walkable.
Finally, the bicycle storage underneath the platform has been
closed by a curtain wall where the glass was printed with
images of bicycles. Also the famous ‘bicycle apple’ was
designed by Octatube in collaboration with
KuiperCompagnons. Here the apple’s geometry was the
greatest challenge.
E: [email protected]
T: +31 (0)15 789 0000
REALIZING CHALLENGING ARCHITECTURE