Mer info her - Promo Partner

Comments

Transcription

Mer info her - Promo Partner
Org.nr.: Firma: Adresse: E‐post: Hj.side: Mobil: Telefaks: 995 623 404 PROMOPARTNER LTD Vest‐Torpavegen 39 2870 DOKKA [email protected] www.promopartner.no 46 46 46 02 46 73 58 10 Sin første betalte spillejobb hadde Olle Johnny Lande som niåring en sommerdag i 1956. Elvis, Hendrix og Eddy Zoltan startet også for alvor opp på den tida, men har gitt opp for lengst. Den erfarne musikeren fra Rjukan holder fortsatt stilen. Nå har han samlet gamle og nye innspillinger på CD’n, ”Tidssignal”. RA – Egil Stensrud Det er ikke alle som kan skryte av å ha en 56 år lang karriere som aktiv musiker, men det kan Olle Johnny Lande. Nå slår han i bordet med en cd full av velprodusert vellyd. Bassisten og sangeren som også behersker tverrfløyte og trekkspill ga ut Lpen ”Spelemann” i 1973. I åra som har gått har han lagd egne og tolket andres låter. ‐ Underveis har jeg og de jeg spilte sammen med spilt inn mye som jeg på lydbånd. Bånd som har ligget i kjelleren og som vi nå har spilt inn på nytt eller restaurert. Låtene som er med spenner fra 1973 til 2002. Nesten samtlige låter er aldri utgitt og tekstmessig har jeg valgt å beholde tekstene som de var den gang de ble skrevet og komponert, sier han. Tida som går ‐ Tidssignal? ‐ Ja, jeg synes det passa. Når jeg hører låtene så forteller det meg at tida har gått, sier Olle Johnny, for øvrig oppkalt etter en svensk trekkspiller som faren hans beundret. Låtene er preget av sin tid, men ikke tro at lyden er dårlig. De seks første låtene er spilt inn i 2009. Fire ble gjort i Nyheims lydstudio i Hovin, mens to andre er spilt inn i Danmark. Den lett ironiske Gospelkor tilhører førstnevnte. Damene i Lucky Lips har bistått med koringa. ‐ Den lagde jeg på slutten av 1980‐ tallet. Det var da en periode med utrolig mange gospelkor i sving, nærmest en farsott. Ja, og så kom da denne i et kreativt øyeblikk, forteller han.
Grand Prix ”Maria” fra 1978 var en sang han opprinnelig hadde planlagt å sende inn til den norske Grand Prix finalen. Det kan Jahn Teigen være glad for i dag. I Spelemann slår han til med en nynorsk tekst. ‐ Akkurat den har Manne Kjøs fra Fyresdal lagd tekst og melodi til. ”Reis vekk fra byen Knut” står han også bak. Nynorsk er veldig godt å synge. I Spelemann synger jeg sammen med sønnen min Jørn. Den ble spilt inn i studioet hos Ronnie le Tekrø på Toten da Jørn bodde der, forteller han. Sønnen synger også på balladen ”Liv” som åpner med piano, og deretter fiolin, ja nærmest fullt orkester. Noen gamle opptak er med. ‐ Slår som en gud. ‐ ”Hakke noe å finne på” er en demo‐låt spilt inn i 1978. Arild Kittelsen spiller gitar her. Det er en litt annen sound i dagens lydopptak, men jeg hadde ikke hjerte til å gjøre den om. Trommeslager Harry Bjørn Bystrøm slår som en gud, sier han. Sjøl synes han det er moro at så mange lokale krefter har bidratt på plata, fra Thomas og Tom Bråthen til Kamerina Kulturverksted i Hovin. Fotograf Elisabeth Ann Haig har tatt bildene, Helge Ellingsen står for coverdesign, mens Polyvox på Svadde har støpt herligheten. Grupper på Z Det er mye erfaring som er presset inn i rillene her. Olle Johnny har norgesrekorden i band på z med både Zodiacs, Zoom og Eddy Zoltan group. ‐ Torgeir Pettersen nevnte også det her om dagen at jeg hadde vært med i mange z‐band. Ja, si hvorfor det ble slik. Bokstaven gjorde seg på plakater og platecover. Det er litt svung over akkurat den bokstaven der. Noe på Å var ikke kult nok den gangen ‐ humrer veteranen. Dale Vel og Kåre Knakk Om vi skal ta et streif i Landes karriere fra A til Z så langt, så må vi nevne at den først betalte opptreden gjorde han sammen med sin gode venn Toralf Jensen (gitar) for Arbeiderpartiets kvinneforening den 6.juni 1956. Opptre hadde han gjort siden han var sju år. Nå vanket det mynter. ‐ Siden ble vi invitert rundt til andre foreninger som Dale Vel. Engang spilte vi på Tivoli og da husker jeg vi fikk femti kroner. Mye penger for oss. Det meste brukte vi på pølser i bua til Kåre Knakk, forteller Lande som på sin 15 års dag dro til sjøs.
Pack Etter å ha seilt i tre år, ble han med i det kjente shadows‐bandet Zodiacs som vokalist. Etter åtte singler og turner i Danmark og Norge, ble bandet oppløst i 1967. Olle Johnny sluttet seg til gruppa Pack som hadde base i Grenland. Igjen ble det turnering i Danmark, hvor han fikk et tilbud fra et svensk band. Olle flyttet til Stockholm hvor han og flere musikere dannet Zomm, et internasjonalt band med en engelskmann, russer og svensker. De slo til på et tilbud om å dra til Mallorca. Los Zoom og Hendrix Los Zoom spilte på klubben Sgt. Pepper som ble drevet av bassisten i The Animals. Høsten 1968 får de være oppvarmingsband for selveste Jimi Hendrix. Deretter fikk de et fire måneders engasjement i den amerikanske basen i Madrid. ‐ Her spilte vi hovedsakelig jazz. To karer fra Jamaica med steel‐trommer og masse andre greier sluttet seg til. Akkurat det året i Spania var veldig utviklende for meg som musiker, konstaterer han over 40 år seinere. Etter at Zoom ble oppløst i 1970 drar han hjem til Norge hvor han møter Eddy Zoltan. ‐ Han var en utrolig dyktig musiker. Opprinnelig en ungarer som hadde flyktet og deretter slått seg ned på Gjøvik. Nå fulgte fem knallharde år med turneer over hele landet og utgivelsen av LP en ”Spelemann”. Her brukte vi nynorske tekster. Det vakte en del oppmerksomhet, og det ble både tv‐opptreden og mange radiospillinger, minnes han. Still going strong Sjøl har han nesten ikke tall på alle platene han bidro på som vokalist, bassist eller fløytist. Du kan høre han på flere av de populære ”Treff platene” fra 70‐tallet. Å nevne alle spillejobbene og de musikalske prosjektene Lande har vært involvert i, sprenger ramma for denne avissida, men vi kan kort nevne at familien flyttet tilbake på Rjukan på slutten av 1970‐tallet. Da ble Zodiacs gjenforent. Med spillinger på Club 7 og Tinnkruset opplevde de kanskje den største suksessen i bandets karriere. Musikeren er også en dreven torader‐ virtuos som deltok i flere kappleiker og som har kassetten ”12 rette” på samvittigheten. Så mens Hendrix har vært død i 40 år, holder Lande fram i fin stil. Duoen ”Bråthen – Lande” spiller fortsatt opp til dans ute på bygda.

Similar documents