Futsal blir spilt på en vanlig håndballbane med håndballmål.

Transcription

Futsal‐håndball‐kamp Treningskamper med en omgang futsal og en omgang handball. Futsal‐ballen er en spesial‐laget ball for sporten. En futsalball er konstruert med en spesiell blære for at ballen skal sprette mindre, og ha et lavere tyngdepunkt enn en utendørsball. Den er lagret på utstyrsrommet. I reglene er det ikke påbudt med leggbeskyttere, men vi anbefaler det. Treneren fastsetter omgangstid. Ett futsalmål = to håndballmål . Futsalblirspiltpåenvanlighåndballbanemedhåndballmål.
Reglement: Spilletid er 1×14 minutter. Det er fire spillere pluss målvakt på banen samtidig. Et lag kan stille med maksimum syv innbyttere. Spillere kan byttes kontinuerlig, regler som håndball. Passivt spill: Innen ca 15 sekunder må laget spille ballen over midtbanelinjen for å unngå at motstanderlaget tar over ballen (såfremt ikke ballen har berørt motspiller på egen halvdel). Dommer gir tegn når det er 5 sekunder før avblåsning. Det spilles med innspark (ikke innkast). Det kan ikke scores mål direkte fra innspark. Alle frispark kan tas direkte. Ved frispark, straffespark, innspark, hjørnespark og avspark skal motspiller være minst tre meter fra ballen. Tilbakespillsregelen: Dersom en målvakt forsettlig berører eller kontrollerer ballen med hendene etter at den forsettlig er spilt til ham av en medspiller, skal det dømmes frispark til motstanderlaget fra 6m‐linjen. Dersom ballen berører tak, skal motstanderlaget til den spilleren som sist berørte ballen, tildeles innspark nærest mulig det sted hvor ballen berørte taket. Sklitaklinger og skuldertaklinger er ikke tillatt. Målvakt kan skli med kroppen, men ikke med bena først. Blokkering av skudd ved å skli foran spiller er tillatt! Keeper er aktiv i spillet, men kan ikke bevege seg lenger enn til midtbanelinjen! Ved dødball må keeper kaste ballen utenfor målfeltet til medspiller. Merk: Keeper har tillatelse til å kaste ballen over midtlinjen under spill. Kun ved dødball må keeper kaste ballen innenfor egen banehalvdel. En spiller som blir vist gult kort blir utvist fra spillebanen i 2 minutter. Vedkommende kan erstattes på spillebanen av medspiller i disse 2 minuttene. Dersom spilleren tildeles gult kort for andre gang i løpet av en kamp, blir spilleren tildelt rødt kort. En spiller på spillebanen som blir vist rødt kort skal omgående utvises fra spillebanen og bortvises fra området rundt spillebanen til kampen er over. to minutter etter at spiller er utvist kan utvist spiller erstattes på spillebanen av en medspiller. Dommer i samråd med sekretariat avgjør om spiller skal få en til flere kampers karantene. Utvisning av spiller som viser usportslig oppførsel eller mottar sitt andre gulekort; spiller kan erstattes. Rødt kort på grunn av usportslig oppførsel medfører utestengelse for resten av turneringen. Usportslig oppførsel kan være voldelig, truende eller hånlig oppførsel.