Israeli Architects 2011

Comments

Transcription

Israeli Architects 2011
‫‪ 1‬אדריכלי ישראל ‪2011‬‬
‫אדריכלי ישראל ‪2011‬‬
‫דוידי רוזין אדריכליות‬
‫‪Davidie Rozin Architects‬‬
‫נטע דוידי ‪ -‬טל רוזין‬
‫‪Neta Davidie - Tal Rozin‬‬
‫רח’ בית עובד ‪ ,9‬ת”א‬
‫טלפון‪Tel: 073-7254100 :‬‬
‫מייל‪E-mail: [email protected] :‬‬
‫אתר‪Site: www.davidirozin.com :‬‬
‫נטע דוידי וטל רוזן סיימו בהצטיינות את לימודיהן בפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים בטכניון בשנת ‪ .1993‬מאז תום לימודיהן עבדו כאדריכליות שכירות במשרדי אדריכלים מוכרים‪ ,‬עד שכל‬
‫אחת מהן החליטה להקים משרד עצמאי בשנת ‪ .2002‬בסוף שנת ‪ 2010‬החליטו האדריכליות לחבור למשרד משותף אשר זכה לשם דוידי רוזין אדריכלות‪ ,‬והוקם באולם גדול שחודש ברחוב‬
‫בית עובד ‪ 9‬בתל אביב‪ .‬שיתוף הפעולה בין האדריכליות החל טרם הקמת המשרד‪ ,‬מתוך ההבנה כי הן משלימות זו את זו מבחינה מקצועית‪.‬‬
‫המשרד עוסק בתכנון בתים פרטיים ותכנון פנים של משרדים‪ ,‬בתי מלון ומבנים מסחריים שונים‪ ,‬תוך התייחסות לתכנון אקולוגי‪ ,‬אישי וקפדני‪ .‬האדריכליות שואפות לאדריכלות הרמונית‬
‫ומרגשת‪ ,‬עם אחריות סביבתית והתאמה אישית מרבית לדרישות המזמין‪ .‬על פי נטע וטל “אדריכל טוב תמיד שואף לשלמות ולתכנון דקדקני‪ ,‬בתהליך הכולל דיאלוג מתמשך עם‬
‫הלקוח”‬
‫בניין דירות בשכונת ביצרון‪ ,‬תל‪-‬אביב‬
‫בניין הדירות הוא מבנה פינתי‪ ,‬הממוקם בשכונת ביצרון בתל אביב‪ .‬למבנה ארבע קומות ובו שתי דירות‪:‬‬
‫דירת טריפלקס עם גינה‪ ,‬מרתף וקומה חלקית ודירת דופלקס עם יציאה לגג‪ .‬השכונה שבה נבנה הבניין‬
‫היא שכונה מתחדשת המאופיינת בבנייה נמוכה‪ .‬הלקוחות אשר רכשו את שתי הדירות‪ ,‬הממוקמות זו‬
‫מעל זו‪ ,‬פנו אל המשרד במטרה לתכנן חידוש והרחבה של שתיהן יחד‪ ,‬מתון כוונה לגור בדירת הקרקע‬
‫(הטריפלקס) ולהשכיר את דירת הגג (הדופלקס)‪ .‬טרם הפרויקט‪ ,‬חיפשו הלקוחות משרד שמכיר את‬
‫הסביבה ואת ההגבלות של תכנית בניין העיר של האזור‪ ,‬וכך הגיעו אל דוידי רוזין אדריכליות‪.‬‬
‫הסגנון שנבחר למבנה‪ ,‬על פי בקשת הלקוחות‪ ,‬הוא סגנון נקי‪ ,‬המשלב מאפיינים של הסגנון הבין‪-‬לאומי‬
‫לכדי בית בעל מראה מודרני המכיל נגיעות של תל אביב הישנה‪ .‬פנים המבנה מכיל טוויסט מעניין‪ ,‬המטבח‬
‫והחלונות עוצבו בקו מודרני ונקי‪ ,‬כאשר דלתות המטבח עשויות נירוסטה ומשטח זכוכית בגוון טורקיז‪ .‬בתוך‬
‫הרקע הזה שילבו הלקוחות את הפריטים האקלקטיים שצברו במהלך השנים‪ ,‬כגון פריטי ריהוט ואמנות‪.‬‬
‫הניגוד המעניין‪ ,‬המשקף את הטעם המיוחד של הדיירים‪ ,‬יוצר אפקט יוצא דופן של ישן אל מול חדש‪.‬‬
‫שטח דירת הקרקע‪ ,‬שבה רצו הבעלים להתגורר‪ ,‬היה מוגבל‪ ,‬ולכן חלק מן הקומה הראשונה שויך לדירה זו‪,‬‬
‫כדי ליצור סוויטת הורים נפרדת‪ .‬דירת הקרקע זכתה גם למרתף בגודל חצי קומה ובו יציאה נפרדת לחצר‪.‬‬
‫חצר הבית תוכננה להיות חלק בלתי נפרד מנוף הבית‪ ,‬ומדרגות הכניסה פוסלו מבטון בזרימה מעוגלת‬
‫המשלבת צמחייה‪.‬‬
‫תפקיד הגינה במבנה אינו רק אסתטי; הגינון יוצר הצללה מפני השמש‪ ,‬מרחיב ויזואלית את אזור המחיה‬
‫ומתווך בין הבניין לרחוב באופן המעניק למבנה פרטיות‪ .‬מערכת ההשקיה‪ ,‬שתוכננה עבור הגינה‪ ,‬עוברת‬
‫דרך הקירות ומגיעה לכל אדנית חלון‪ .‬בגג יש גינת גג נפרדת עם אדניות בנויות וספסלי אבן‪.‬‬
‫צילום הפרויקט‪ :‬שי אדם ‪Photography: Shy Adam‬‬
‫‪ 3‬אדריכלי ישראל ‪2011‬‬
‫אדריכלי ישראל ‪2011‬‬
‫בית במושב משמר השבעה‬
‫בית המגורים‪ ,‬שתוכנן על ידי המשרד בשיתוף פעולה עם אדריכלית הפנים גליה שטרנברג‪ ,‬ממוקם במושב במרכז הארץ‪ ,‬גובל בנחלות ותיקות ופונה אל שדות פתוחים‪ .‬הסגנון שנבחר‬
‫עבור הבית משתנה מן החוץ אל הפנים‪ .‬בעוד חיצוניותו של המבנה מתאפיינת בסגנון כפרי‪ ,‬פנים המבנה הוא אוורירי ופתוח‪ .‬על פי בקשת המזמינים‪ ,‬קומת המגורים של המבנה נפתחת‬
‫אל הנוף והבית כולו מתאפיין בגוון השמנת האהוב עליהם‪ .‬בשל העדפת המזמינים‪ ,‬נוצקה בבית רצפת בטון מוחלקת המגיעה עד לתחתית הקירות ללא שימוש בפנלים‪ .‬הגוון האפור של‬
‫הרצפה והמרקם שלה משתלבים עם הגוונים הבהירים של הריהוט‪ ,‬החלונות והקירות‪ ,‬ומאזנים את הכבדות של הרהיטים המרופדים ופיתוחי הנגרות‪.‬‬
‫המבנה תוכנן כך שהחללים הציבוריים שבו (הסלון‪ ,‬פינת האוכל‪ ,‬פינת המשפחה והמטבח) הם חללים נפרדים‪ ,‬אך ניתן לשמור על קשר עין ביניהם‪ .‬תכנון שכזה מעניק ללקוחות חללים‬
‫נפרדים‪ ,‬תוך שמירה על תחושת הרצף במבנה‪ ,‬אלמנט חשוב עבור משפחה עם ילדים קטנים‪.‬‬
‫חלונות הפלדה של בית המגורים תוכננו בקפידה כדי להעניק מענה בטיחותי (סורג בנוי לתוך החלון)‪ ,‬תוך שמירה על פתיחות החלון לנוף ועיצובו הנקי‪ .‬קירות פינת האוכל והסלון הם קירות‬
‫עבים‪ ,‬המאפשרים בניית נישות ומדפים רחבים מתחת לחלון‪ ,‬להצבת חפצי נוי ואמנות‪.‬‬
‫בסמוך לדלת הכניסה‪ ,‬הבנויה פלדה שנצבעה בצבע קרם‪ ,‬נמצאת פינת המשפחה מצד אחד‪ ,‬ומצדה השני ממוקם גרם מדרגות מרכזי הפתוח לחלל הבית‪ .‬המדרגות בנויות מעץ אלון‬
‫מאסיבי‪ ,‬המהווה ניגוד לחומרים האחרים בקומה‪ ,‬אך מרמז על המשך השימוש בעץ בקומת חדרי השינה‬
‫צילום הפרויקט‪ :‬שי אדם ‪Photography: Shy Adam‬‬
‫‪ t‬המבנה תוכנן כך שהחללים הציבוריים שבו (הסלון‪,‬‬
‫פינת האוכל‪ ,‬פינת המשפחה והמטבח) הם חללים‬
‫נפרדים‪ ,‬אך ביניהם ניתן לשמור על קשר עין‪ .‬תכנון‬
‫שכזה מעניק ללקוחות חללים נפרדים‪ ,‬תוך שמירה על‬
‫תחושת הרצף במבנה‪ ,‬אלמנט חשוב עבור משפחה‬
‫עם ילדים קטנים‪.‬‬
‫‪t‬‬
‫‪The structure was planned so that the public areas‬‬
‫)‪(living-room, dining area, family area and kitchen‬‬
‫‪are separate spaces where one may keep eye contact,‬‬
‫‪while maintaining a sense of continuity of the‬‬
‫‪building - an important element for a family with‬‬
‫‪young children.‬‬

Similar documents